Szolgáltatásaink - Kontaktlencse vizsgálat - illesztés

A kontaktlencse egy kíváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar egész nap szemüveget viselni. Egyre népszerűbb a fiatalok, kamaszok körében, akik mozgalmas, aktív életet élnek, sokat sportolnak, edzésre járnak. A kontaktlencse viselés bizonyos fokú önfegyelmet, egy rendszeres napi higiénés rutin kialakítását és betartását igénylő feladat.

A szemészek általában 14-16 éves kortól ajánlják, ha a kamasz elég érett és felelősségteljes ahhoz, hogy megfelelően kezelje a lencséjét.

Első kontaktlencse vizsgálatra vigyünk magunkkal régi szemüvegünket. A legmegfelelőbb szemüvegkorrekció megállapítása után a szemész szakorvos, optometrista réslámpa segítségével vizsgálja szemünk első felszínének nagyított képét, ellenőrzi nem látható-e olyan elváltozás, ami kizárná a kontaktlencs viselését. Feltérképezi a szaruhártya görbületét is. Ezután a kimért adatok alapján próbalencsét választ számunkra, melyet a szemünk szaruhártyájára helyez. Kb. 20 perc próbaviselés letelte után a  kontaktlencsében is ellenőrzi látásunkat, majd réslámpával vizsgálja, hogy a lencse jól illeszkedik-e a szemünkön.

Azonban fontos megemlítenünk, hogy a kontaktlencse viselése mellett elengedhetetlen a szemüveg viselése is.

Kontaktlencse vizsgálat - illesztés

Forgalmazott márkáink

Hírlevél