Szolgáltatásaink - Gyermekszemészet

A gyermekszemészet fontossága ma már teljes mértékben megkérdőjelezhetetlen, hiszen a környezetünkből hozzánk beérkező információk döntő többségét a szemünkön keresztül kapjuk, így gyermekünk jövője is igen nagy mértékben függ attól, hogy látása tökéletes legyen.

Az iskolás kor eléréséig nagyjából minden negyedik kisgyerek szorul szemészeti kezelésre.

A korai felismerés és a szakszerű kezelés ezért kiemelkedően fontos, melyre a szszülőknek is nagy hangsúlyt kell fektetniük. A legygyakoribb szembetegségek a fénytörési hibák (rövidlátás, távollátás, cilinderes szem) a kancsalság (strabizmus) amikor a 2 szem párhuzamos együttállásának és együttmozgásának hibáját jelenti. A tompalátás, ami szemüveggel nem javítható, végleges látásélesség csökkenésr jelent. Laggyakrabban kezeletlen kancsalság, vagy a két szem jelentősen eltérő fénytörése következtében alakul ki. 

Figyeljük gyermekünket, amennyiben:

  • nehezen látja a táblát az iskolában
  • közel tartja magához a könyvet
  • fárasztja az írás és olvasás, csökken a koncentrációs képessége, gyakran fáj a feje
  • sokat dörzsöli a szemét, bántja a fény és hunyorog
  • szemből nézve a szemtengelyek nem párhuzamosak

Ellenőriztesse rendszeresen (legalább évente) gyermeke szemét. Óvja gyermeke szemét napszemüveggel a káros UV sugarakkal szemben, az uszodában viseljen mindig úszószemüveget. Biztosítson megfelelő megvilágítást a tanuláshoz, amely segít a szemproblémák kialakulásának vagy romlásának megelőzésében.

Ha a szülő szemüveget visel, érdemes még iskolás kor előtt gyermekét szemész szakorvossal megvizsgáltatnia. Egyes fénytörési hibák öröklődhetnek.

Gyermekszemészet

Forgalmazott márkáink

Hírlevél