Szolgáltatásaink - Általános szemvizsgálat

Mivel a szem az egyik lefontosabb és legalapvetőbb szerve az emberi testnek, nagy hangsúlyt kell fordítanunk minden életkorban egészségének megóvására, amit legegyszerűbben rendszeres szemvizsgálattal érhetünk el. 

Három alapvető fénytörési rendellenességget különböztetünk meg: a rövidlátást, a távollátást és az asztigmatizmust. Mindhárom probléma idejében történő szemészeti vizsgálattal kiszűrhető és megfeleő szemüveggel vagy kontaktlencsével jól korrigálható. Egy általános szemvizsgálat mindössze 10-20 percig tart, amit két részből építünk fel. Az objektív (komputeres) és a szubjektív szemvizsgálat.

Az objektív szemvizsgálat automata refraktométer segítségével adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat.

A szubjektív szemvizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét. Próbakeret és vetített jelek segítségével először a jobb, majd a bal (monoculáris) és legvégül mindkét szem (binoculáris) fénytörési hibáját vizsgáljuk. A páciens megállapíthatja melyik dioptriával legkonfortosabb a látása. 

Szemészeti vizsgálat panasz nélkül évente, teljeskörű szemészeti vizsgálat 2 évenkénti rendszerességgel ajánlott.

Üzleteinkben szemész szakorvosok, képzett optometristák állnak pácienseink rendelkezésére.

Időskori szemészeti  problémák (szürkehályog, zöldhályog), magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint műtött szem esetén is tudunk vizsgálatot, javaslatot tenni a további lépésekre vonatkozóan.

 

 

Általános szemvizsgálat

Forgalmazott márkáink

Hírlevél